Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.

Gör så här

Tina torsken. Torka den torr med hushållspapper.

Blanda saffran, salt och socker. Gnid in torskfiléerna med blandningen. Lägg i kylen ett dygn.

Skär torskfiléerna i tunna skivor. Lägg 2–3 skivor på varje knäckesticks.

Dela pancetta, culatello eller coppa i mindre bitar. Rulla ihop till små rosor och lägg på fiskbitarna. Garnera med dillvippor.

Ingredienser
2 bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 msk salt
1 msk strösocker
20 bitar milda knäckesticks
70 g skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
dillvippor till garnering

Etiketter:, ,

Lägg till en kommentar